My Banner

Kleurenblind?

Ishihara's en Anomaloscoop test niet gehaald?

Doe dan de CAD-kleurentest bij ons. Er zijn nieuwe kansen voor piloten met een kleurenafwijking. Helaas niet voor iedereen. Maar 35% kans dat je het alsnog haalt. Doe de test, dan weet je het zeker! 

Kleurentest (Colour Assessment and Diagnosis)

In England is een test ontwikkeld die bewegende kleuren op een griizig achtergrond laten zien. De piloot in spe zit achter een computerscherm en moet met een schakelaar het knopje indrukken in de hoek waarin de kleur verdwijnt. De vlekjes kleur hebben verschillende intensiteit.

Het mensenlijk effect is uitgeschakeld, denk maar aan de Lantarentest waarbij degene die de test afneemt net kan bepalen door de keuze van de kleuren of iemand de test net wel of net niet behaald.

Ook maakt het niet uit of de piloot in spe goed uitgeslapen is of niet: Hij zelf bepaald hoe lang hij erover doet een keuze te maken in welke hoek de kleur verdwijnt.

Met deze nieuw test kan een derde, 35% van degene die de Lantaren-test niet hebben behaald alsnog vliegen en als colour safe worden beschouwd.

Je kunt de test niet voorbereiden of hiervoor oefenen. Degene die de test bij je afneemt laat je wel oefenen op de dag dat je voor de test komt tot aan je je comfortabel voelt om de test uit te voeren.

De kleurvlekken worden namelijk door de computer gekozen en er zijn meerdere milioenen opties.

Heb je twijfels over je kleuronderscheidingsvermogen neem dan contact met ons op.

Wij hebben de kennis, kunde en apparatuur om de CAD-kleurentest af te nemen. Je krijgt meteen de uitslag mee.