My Banner

Wie is Dr. joppe

djroppe

Dorothee Joppe werd op 2 mei 1965 in Wertheim aan Main in Duitsland geboren. Daar voltooide zij het Gymnasium.
Na een jaar in Antwerpen medicijnen te hebben gestudeerd, zette zij haar studie in 1985 aan de Vrije Universiteit voort. In 1993 behaalde zij daar het artsexamen. Tijdens haar studie heeft zij meerdere keuze co-schappen en een wetenschappelijke stage in Amerika gevolgd.


In 1993 behaalde zij ook het Amerikaans artsexamen. Na twee jaar klinische ervaring in de urologie en op de intensive care werkte zij in 1995 voor een jaar als verzekeringsarts bij de CADANS. Sinds 1997 werkt zij in de psychiatrie. Aanvankelijk twee jaar als AGNIO in Amsterdam. Daarna voltooide zij haar specialistische opleiding in het UMC Utrecht en bij Mentrum in Amsterdam (Crisisdienst en polikliniekstage). In oktober 2003 volgde de inschrijving in het Specialisten Register. Sinds die tijd heeft zij als psychiater bij de consultatieve dienst in de Vrije Universiteit gewerkt.


In maart 2006 heeft zij de opleiding tot kinder-en jeugdpsychiater in het academisch centrum de Bascule in Amsterdam voltooid. 

Daarnaast heeft zij in 2013 haar eigen Aeglia Medische Centrum geopend dat zich bezig houdt met hersenonderzoek en luchtvaart gerelateerde aandoeningen. In 2013 is zij door de overheid gecertificeerd voor het managen van medische instellingen die zijn goedgekeurd voor het uitvoeren van alle vliegmedische keuringen. Ook is zij zelf Aero Medical Examiner (AME) en keurt zij als leidinggevende geneeskundige verkeers-, Commerc├»ele-, en recreatieve vliegers. In 2012 behaalde zij ook haar vliegbrevet (Privat Pilot License PPL(A)). Naast haar luchtvaart activiteiten is zij ook nog actief als kinder- en jeugd psychiater bij diverse GGZ-instellingen.